Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > Secure Shell

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-02-2009, 10:32 AM
RotoryFlight RotoryFlight is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
SecureCRT 6.5 and Windows 7 Taskbar

I notice that each tab now shows a preview window in the taskbar when I click the SecureCRT icon. Is there a way to change it so it works like previous versions?




Thanks,
Charlie
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2009, 11:07 AM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
It looks like you might be using Windows 7 Aero's "Peek" feature but don't really want it.

Do you see the same behavior is you open multiple tabs in Internet Explorer?

Are you wanting to disable this feature for all applications, or just SecureCRT?

Assuming it's Windows Aero peek and that you want to disable it for all applications, there are sites on the Internet that discuss how to disable it. Here's one site describing the process.
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2009, 02:22 PM
RotoryFlight RotoryFlight is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Yes, it is Aero Peek. I don't really want to disable it system wide though. I have some applications I find it handy for.

Thanks,
Charlie
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2009, 04:17 PM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
Hi Charlie,

Thanks for clarifying. I understand not wanting to disable peek system wide.

Are you asking for the option to disable peek for SecureCRT?

Is there something we could do to improve the "peek" functionality?
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #5  
Old 11-02-2009, 06:07 PM
RotoryFlight RotoryFlight is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
I'd like to see an option to disable it. I think it all flexibility.

The "peek" screens are small and don't provide much in the way of readability. Personally (maybe others agree) I like to just click on the icon then navigate the tabs.

The "peek" functionality is much more usable with a GUI application like IE where you can actually make out what may be in the window.

Thanks,
Charlie
Reply With Quote
  #6  
Old 11-03-2009, 07:59 AM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
Thanks for clarifying. I've added your messages to our product enhancement request database so that we can consider removing Windows 7 Aero peek related functionality. If we implement your suggestion we'll post a follow up message to this forum thread. If you would like personal e-mail notification as well, please let us know and refer to forum thread 4316.
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #7  
Old 11-05-2009, 04:02 PM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
We have a pre-release version of SecureCRT 6.5 (pre-beta 4) which provides a Global.ini option to disable Windows Aero Peek. If you're interested in trying this pre-release version, please let us know and refer to forum thread 4316.
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2009, 06:47 PM
MrC MrC is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 216
The peek functionality is nice, but the quick preview when hovering over a peek window does not show the correct contents of the hovered window. It shows whatever window is active, regardless of where the mouse hovers.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-07-2009, 11:20 AM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
Hi MrC,

The version you're using is a little bit older than the version I referred to in my previous post. Can you send e-mail and refer to forum thread 4316 so that we can upload the most current 6.5 pre-release installer for you?
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #10  
Old 11-08-2009, 09:20 AM
MrC MrC is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 216
I'm afraid b4 still does not show the correct content when hovering over a peek window. Only the currently selected tab's content window is show.
Reply With Quote
  #11  
Old 11-09-2009, 08:08 AM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
Thanks,

You tested with build 6.5.0.358 right?

I've added your forum posts to our product enhancement request database so that our developers can investigate the issue. We'll post a follow up message here when we have a newer version available to address the issue.
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #12  
Old 11-09-2009, 08:27 AM
MrC MrC is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 216
6.5.0.358 is the version I tested.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-09-2009, 09:44 AM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
Thanks for confirming.
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #14  
Old 11-09-2009, 03:54 PM
miked's Avatar
miked miked is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,039
Quote:
I'd like to see an option to disable it. I think it all flexibility.
We have a pre-release version of SecureCRT 6.5 (pre-beta 4) which provides a Global.ini option to disable Windows Aero Peek. If you're interested in trying this pre-release version, please let us know and refer to forum thread 4316.
__________________
Mike
VanDyke Software
Technical Support
[http://www.vandyke.com/support]
Reply With Quote
  #15  
Old 11-17-2009, 06:17 AM
ddx ddx is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Minor issue; it looks like the preview function is not always updating the securecrt screen content.
Example I have 2 securecrt sessions opened with mc running (mc is running for aboyut 15 minutes)

See attached screenshot
Attached Images
File Type: jpg screenshot.jpg (290.9 KB, 596 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:30 PM.