Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > File Transfer

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-18-2020, 04:29 PM
Trey Trey is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 8
SecureFX - Not showing links as expected

I connect to a lot of ESXi machines. One of the user writable sections of ESXi is directory called Scratch, which is a link to one of the VMFS datastores.

SecureFX sees this as just a file. This is a problem as it doesn't allow easy navigation to where I need to go.

I had been using WinSCP, which doesn't have a problem with this.

I have attached screenshots from both to show what I am describing.







I also looked through the various options/preferences in SecureFX and couldn't find anything for this. Maybe I missed it?

Thanks,
Trey
Attached Images
File Type: png WinSCP.png (46.9 KB, 124 views)
File Type: png SecureFX.png (45.5 KB, 117 views)

Last edited by jdev; 03-18-2020 at 05:27 PM. Reason: Embedded graphic into post for efficient viewing
Reply With Quote
  #2  
Old 03-18-2020, 05:42 PM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 352
Hi Trey,

Thanks for providing the screenshots! What version of SecureFX are you running?

What protocol are you using to connect?

What behavior do you experience if you double-click on "scratch" in SecureFX?
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2020, 11:35 PM
Trey Trey is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 8
Brittany,

I'm using version on Windows 10:
Version 8.7.1 (x64 build 2171) - Official Release - March 17, 2020

I'm connecting I think through SFTP. I connected first to the IP over SSH with SecureCRT. And then I clicked on the launch SecureFX button.

If I double click on scratch, it thinks it's a file I want to download, and throws in the console with the below message:

Code:
i Transfer(0x00013C6800000005): Skipping transfer: unresolved link '/scratch'.
i Transfer(0x00013C6800000005): Attempted to transfer 0 files.
i Transfer(0x00013C6800000005): Transferred 0 files successfully.
-Trey
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2020, 10:28 AM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 352
Trey,

If you navigate to Options > Global Options > File Transfer > Options, is the "Resolve symbolic links" option disabled?
If so, what is the behavior that you experience after enabling this option?

If SecureFX is still treating the link as a file, please send me a trace log that captures your attempt to use the link. You can enable logging in Global Options > File Transfer > Options > Advanced.

Please send the log as an attachment to an email to support@vandyke.com with "ATTN: Brittney, Forum Thread# 14110"in the subject line.
Attached Images
File Type: png SecureFX_GlobalOptions_ResolveSymbolicLinks.png (33.4 KB, 97 views)
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2020, 01:28 PM
Trey Trey is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 8
Brittany,

Setting that in the Global Settings did the trick.

It's weird, with that unset in Global, but checked in the actual session, it was not resolving them. I then noticed in the session, you can have a check, a black box, and then empty.

What's the difference between a check and the black box?



-Trey
Attached Images
File Type: png 2020-03-19 14_26_07-SecureFX.png (18.6 KB, 83 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2020, 04:18 PM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 352
Hi Trey,

I am glad to hear that enabling the "Resolve symbolic links" setting in Global Options did the trick! The session setting is a tri-state setting. Meaning that SecureCRT will honor the global setting if the square is filled in in Session Options.

If you have the box checked in Session Options, the "Resolve symbolic links" setting will be enabled for the session regardless of the global setting.

Does this information help to clear up the difference between the two?
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:05 PM.