Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-19-2019, 01:04 PM
dayde dayde is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 2
Post How to automatically clone a specific session and then ssh to host

I am in a position where I access devices by ssh'ing into a jump box, then I need to ssh into another jump box (only accessible by the first), at which point I can ssh into any devices I need to. In the past, I would setup port forwarding (via the Firewall setting for the session), however the jump boxes I am now using do not have port forwarding enabled. They do, however, have cloning enabled.

So, I would like to setup SecureCRT so when I double click on a session in the session manager, it clones an already open session, then ssh into the 2nd layer jump box, and then finally ssh into the hostname saved in the session. Any thoughts on how to do this? Without being able to do this, I am stuck typing in hostnames (or shortcut names in my ~/.ssh/config file), which isn't ideal.

Any help is appreciated, thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2019, 01:10 PM
dayde dayde is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 2
To add to my request, I am looking for something like this: https://forums.vandyke.com/showthread.php?t=13260

but with the ability to clone an already open ssh session, and ssh cloning is the only way I am able to share an existing session.

Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 06-19-2019, 02:41 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,049
Hi dayde,

You can clone a session. You can even clone a session easily with double-click by configuring that as the double-click action in the Terminal / Tabs/Tiling category of Global Options.

However, the part of your objective that has me confused is this:

Quote:
...and then finally ssh into the hostname saved in the session
How is it possible you can have the end target hostname saved as the hostname in the session? That would mean your initial connection is to end target device and not first jumpbox, wouldn't it?

Or are you saying that info would be saved elsewhere in the session? (ie: Description field)
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply

Tags
cloning


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:38 PM.