Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-03-2018, 09:56 AM
Portugal Portugal is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9
[SOLVED] Open new sessions on the same instance

Hello.

I've been using SecureCRT for a while, great product
Now that I'm using eve-ng to emulate some routers, every time I click on a router it opens a new session on a new SecureCRT instance, instead of opening that session in a new tab on the same instance.
That's a problem, because if I've 20 routers on the topology, I'll have 20 instances of SecureCRT opened.

Is there a way to force SecureCRT to open new sessions on an already running instance.

I'm using SecureCRT 7.3.7 (x64 build 1034) on Windows 10 1803

Best regards.

Last edited by Portugal; 09-04-2018 at 05:22 AM. Reason: Mark as solved
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2018, 10:40 AM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 74
Hi Portugal,

If you navigate to Options > Global Options > Terminal, do you have the "Connect sessions in tabs" option enabled?

If not, please enable "Connect sessions in tabs".

Does enabling this option provide you with the desired behavior?
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2018, 01:59 PM
Portugal Portugal is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by berdmann View Post
Hi Portugal,

If you navigate to Options > Global Options > Terminal, do you have the "Connect sessions in tabs" option enabled?

If not, please enable "Connect sessions in tabs".

Does enabling this option provide you with the desired behavior?
Hello berdmann.
Yes, that option is already enabled.
It's strange that this behavior is exclusive of eve-ng. It doesn't happen with GNS 3.
Do you have any other suggestions?

Best regards.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-04-2018, 05:01 AM
Portugal Portugal is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9
No other suggestions?
I've made a small video showing the issue --> https://mega.nz/#!qTAjzKgC!Rl6lyXMMK...HQ1B4KWA9xZ_aY
Does SecureCRT version 8 solve this issue? If so, I'll upgrade.

Best regards.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-04-2018, 05:21 AM
Portugal Portugal is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 9
Solved

Hello.

I've found a solution on comment made on a Youtube video.
In order to force SecureCRT to open a new tab instead of a new session, open the Global.ini file located on \Users\<username>\AppData\Roaming\VanDyke\Config, locate the line:
D: "Single Instance" = 00000000
and change it to:
D: "Single Instance" = 00000001
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2018, 09:44 AM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 74
Hi Portugal,

I am happy to hear that you were able to find a work-around by forcing SecureCRT to use a single instance!

Have a great day!
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:36 AM.