VanDyke Software Forums

Go Back   VanDyke Software Forums > SecureCRT 5.1/SecureFX 3.1/VShell 2.6 Beta
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-04-2005, 06:48 PM
mikej mikej is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, England
Posts: 17
Alt+N brings up connect dialog rather than cloning session?

Hi,

I'm on the release build of SCRT 5.0 now (build 992). I've encountered a minor issue with the keyboard shortcuts.

Alt+N seems to bring up the Connect dialog even though it is shown on the File menu as the shortcut key for Clone Session. I guess this can be corrected through the keymap editor but it should probably work by default.

I'm not sure if this is a result of something I've customised but it does happen on two machines where I've tried it.

Thanks,

-Michael
  #2  
Old 07-04-2005, 09:47 PM
dcomo's Avatar
dcomo dcomo is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: New York
Posts: 124
Mike,

Yes, ALT+N is the shortcut for bringing up the 'Connect' dialog. You mentioned that the accelerator for 'Clone Session' is displayed on the File menu as ALT+N. Can you post a screenshot of this? Using the latest build (992) here, I don't see it listed on the menu.

Thanks!
__________________
Drew J. Como
Highland Visuals & Graphic Design
  #3  
Old 07-04-2005, 10:52 PM
toloughlin's Avatar
toloughlin toloughlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 378
I see the confusion.

What you actually need to do is press ALT+F to get to the file menu, then hit the letter 'N' to clone the session ... ALT+F N

There is no ALT+* notation next to the actual shortcut on the file menu.
The only way to have this be the way you want, it to map the key ... which you have already done.
__________________
----------------------------------------------
Tom O'Loughlin
  #4  
Old 07-05-2005, 03:54 AM
mikej mikej is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, England
Posts: 17
File menu screenshot is attached. Should show Connect = Alt+C, "Clone Session "= Alt+N. As another example, Alt+P does perform "Connect in SFTP Tab"

Kind regards,

-Michael
Attached Images
File Type: gif file_menu.gif (19.6 KB, 6 views)
  #5  
Old 07-05-2005, 06:26 AM
toloughlin's Avatar
toloughlin toloughlin is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Nashua, NH
Posts: 378
Hmm. I see different ALT+* combinations. My screenshot has ALT pressed down, so you can see where I got my first post.

My screenshot is attached.
Attached Images
File Type: jpg sshot.jpg (41.3 KB, 6 views)
__________________
----------------------------------------------
Tom O'Loughlin
  #6  
Old 07-05-2005, 07:48 AM
mikej mikej is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, England
Posts: 17
Interesting that your File menu has Alt+B next to "Connect in Tab". That isn't displayed for me although that keystroke does work.

On further investigation, I am using the custom menu file to add a Window menu as mentioned in the VanDyke Newsletter. If I stop using a custom menu then I do see Alt+B next to the "Connect in Tab" command, although as I mentioned shortcut works even when it's not displayed next to the menu command.

The custom menu file does include Clone Session in the ACCELERATOR section.

-Michael
  #7  
Old 07-05-2005, 08:12 AM
mikej mikej is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Manchester, England
Posts: 17
I think there is a comma missing in the default_window.mnu file and also in the same place in default.mnu. i.e. the line

Code:
MENUITEM "Connect in Ta&b...", "MENU_TAB_NEW",   "New Tab" , "New Tab"
should read:
Code:
MENUITEM "Connect in Ta&b...", "MENU_TAB_NEW",  , "New Tab" , "New Tab"
Also, I've just tried editing the ACCELERATOR section to use a different key for Clone and that works. (e.g. if I make it Alt+S) so I'm guessing there is somewhere else outside of the menu file that reserves Alt+N for New Session?

-Michael
  #8  
Old 07-05-2005, 11:06 AM
Maureen's Avatar
Maureen Maureen is offline
VanDyke Product Director
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,612
Quote:
Originally Posted by mikej
I think there is a comma missing in the default_window.mnu file and also in the same place in default.mnu. i.e. the line

Code:
MENUITEM "Connect in Ta&b...", "MENU_TAB_NEW",   "New Tab" , "New Tab"
should read:
Code:
MENUITEM "Connect in Ta&b...", "MENU_TAB_NEW",  , "New Tab" , "New Tab"
Thanks for pointing this out. I have logged it in our development database so that we can correct it.

Quote:
Originally Posted by mikej
Also, I've just tried editing the ACCELERATOR section to use a different key for Clone and that works. (e.g. if I make it Alt+S) so I'm guessing there is somewhere else outside of the menu file that reserves Alt+N for New Session?
That's correct. Alt+N is a built-in acccelerator.

Maureen
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:16 PM.


copyright 1995-2017 VanDyke Software, Inc.