Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-19-2020, 10:59 AM
blixem blixem is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Request: Ability to pass arguments to Local Shell

Request to add the ability to add either arguments, or custom commands to the "Local Shell" configuration.

In my scenario I use WSL often as a local shell. SecureCRT allows this by setting a new session with the local shell: "C:\Windows\System32\wsl.exe" Unfortunately wsl launches this local shell with the "Windows" users home directory instead of the linux user home dir. The fix for this on the command line is to pass the path to the directory you wish to start wsl working directory as after wsl.exe. E.g. "wsl.exe ~" will launch properly with proper home directory.

As of 8.7.1 the Local Shell will not let you add that argument to the command, and displays the error: "Local shell path is not a console application"
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2020, 11:04 AM
blixem blixem is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
FYI, low priority as the current work around is to have a logon action that just executes "cd ~" when I connect and the prompt is what I would see with the windows user directory instead of the wsl home dir.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2020, 11:35 AM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,287
Hi blixem,

I have added this thread to a feature request in our product enhancement database to add the ability to pass command line arguments to local shell process. Should a future release of SecureCRT include this feature, notification will be posted here.

If you prefer direct email notification, send an email to support@vandyke.com and include Feature Request - Forum Thread #14184 in the subject line or use this form from the support page of our website.

Quote:
As of 8.7.1 the Local Shell will not let you add that argument to the command, and displays the error: "Local shell path is not a console application"
Are you saying this worked in versions prior to v8.7.1?
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply

Tags
feature request , local shell


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:51 PM.