Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > File Transfer

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-13-2019, 03:13 PM
Reno Reno is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 34
Perform and SSH with SecureFX

I work with VM's grouped into zones where there are multiple related VM's for each zone and where I only have CRT connections built for the main VM of each zones. Normally with SecureCRT, I would SSH into the different related VM's for the zones if needed. I have SecureCRT button bar buttons built to SSH into the different related VM's.

Building each individual connection for all zones would be too time consuming where I'd end up with hundreds of connections.

What would be nice is if I could start a SecureFX connection and then be able to SSH into one of the related VM's when needed (ssh zoneclient01 ...).

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-13-2019, 04:00 PM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 299
Hi Reno,

If you have the bundle installed you can connect to a remote host with SecureFX and then launch an SSH session in SecureCRT by pressing the SecureCRT icon on the SecureFX toolbar.

However, there is not a way to accomplish this in SecureFX alone. I have submitted a feature request on your behalf to implement such functionality. Should a future release of SecureCRT include this functionality, notification will be posted here.

If you prefer direct email notification, send an email to support@vandyke.com and include *"Feature Request - Forum Thread #13541"* in the subject line.
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2019, 03:30 PM
georg georg is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 5
You mentioned
"SSH session in SecureCRT by pressing the SecureCRT icon on the SecureFX toolbar. "

I have downloaded the bundled on mac and do not see this SecureCRT icon in the FX toolbar.

Been battling to try this desired feature to be able to su login as root (since server does not allow root logins) which I managed to achieve from CRT side, but when on FX side choosing session created from CRT I do not get logged in as root as it appears its due to this missing icon.

When I downloaded the bundle, dmg opened disk image and I manually copied both files over to Applications folder. Its not normal to have to do this on mac as there is usually an installer and then to drag files to Applications folder.

Any light appreciated.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2019, 11:37 AM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 299
Hi georg,

You said that you manually copied the files to your Applications folder. Did you move SecureCRT and SecureFX to your Applications folder at the same time?

In order to avoid integration issues, SecureCRT and SecureFX should have been moved to the Applications folder separately, one at a time.

You said that the SecureCRT icon is missing in SecureFX, correct?

Attached Images
File Type: png SecureFX_ToolBarButtonToLaunchSecureCRT.png (59.0 KB, 123 views)
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2019, 05:34 PM
georg georg is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 5
Thank you for your follow up.

Your recommendation did make a change when moving one file at a time to Applications folder.
Now I see the SecureCRT icon from the SecureFX app (mac)

Why not handle the Installer process to properly have the apps copied as needed or mention it clearly when one needs to drag these files one by one?

Next issue if you can help: Not seeing any docs or videos how to use his bundled version.
Do I create the connection to my host via ssh with a username from FX and login and then click on CRT icon to get console from CRT to be able to do a sudo to enter as root and when I come back to FX, I will be logged in as root?

Thanks
George
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2019, 06:17 PM
berdmann berdmann is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 299
Hi georg,

I am glad to hear that the installation instructions provided helped to resolve the integration issues that you were facing!

I have submitted a bug report on your behalf to document the issue! Should progress be made toward a resolution, or further information be required, I will contact you here.

The integration feature allows you to connect to a host originally in either SecureCRT or SecureFX, and then launch a connection to that same host in either SecureCRT or SecureFX without having to reverify.

You should be able to use SecureFX's "Substitute User" tool to switch to root in SecureFX. Please refer to our tip: https://www.vandyke.com/support/tips...ituteuser.html

Does the "Substitute User" tool provide you with the functionality that you desire in SecureFX?
__________________
Thanks,
--Brittney

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:03 AM.