Welcome to the VanDyke Software Forums

Join the discussion today!


Go Back   VanDyke Software Forums > General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-16-2019, 02:00 PM
mschaafs mschaafs is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 27
Word Wrap and Clipping Issues

Good day,

I am having a bizarre and incredibly frustrating issue that I will try to depict below. I cannot share the actual content, but this should give you an idea. Used a pipe (|) to depict the cursor.

How it should look:
Code:
[user@host(hostinfo-1) ~]$ /path/to/script/scriptname argument|
How it does look, wraps back on itself:
Code:
/scriptname argument|fo-1) ~]$ /path/to/script
When I backspace back to the line, the line appears two lines behind the original line and leaves the remnants of the original line:
Code:
[user@host(hostinfo-1) ~]$ /path/to/scrip|

                    fo-1) ~]$ /path/to/script
I have tried adjusting the Logical Columns, the Emulator, and the Line Wrap... no dice. Using VT100 on Version 8.3.3 (x64 build 1646). Please advise!

Also, twice now I have typed out a thread and when I went to submit it, my session apparently expired and I lost it all and had to start over. Super don't have time to redo stuff... please consider extending your user sessions. Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-16-2019, 05:25 PM
ashiosee ashiosee is offline
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 23
Hi mschaafs,

Problems with the cursor overwriting the shell prompt are almost always caused by incorrectly escaped control codes in the remote shell prompt's configuration.

Does this problem occur for you when using other terminal emulators, like putty, to connect to this exact same host as the exact same user account?

If it doesn't occur in putty, it could be solved by changing your emulation in SecureCRT to Xterm, since that is the emulation that putty uses.


Quote:
Originally Posted by mschaafs View Post
Also, twice now I have typed out a thread and when I went to submit it, my session apparently expired and I lost it all and had to start over. Super don't have time to redo stuff... please consider extending your user sessions. Thank you.
How much time elapsed between idle periods?

My associates here say they have never been timed out before even after many hours have gone by while composing a post...

I'm wondering if this is something that is unique to your specific browser/network configuration or if other forum posters have experienced similar issues...

If any in the forum community have experienced sessions "expiring" as mschaafs has, would you please chime in and let us know of your experience?
__________________
--Allen

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply

Tags
word wrap


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:21 AM.