VanDyke Software Forums

Go Back   VanDyke Software Forums > General
User Name
Password
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-02-2012, 02:58 PM
Beth Spicer Beth Spicer is offline
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Excel Hyperlinks

I recently upgraded to version 6.7.3 and now my Excel hyperlinks no longer work with Secure CRT. The hyperlinks are of the format telnet:172.16.255.255. This used to launch Secure CRT and connect to the ip address listed. Now it doesn't drop the "telnet:" at the beginning so I get errors saying the hostname lookup failed: host not found. If i go and edit the session, it will eventually connect.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-02-2012, 03:12 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,797
Hello Beth,

Telnet:IP_address is not correct syntax. Telnet://IP_address is the correct syntax. However, the former syntax was accepted circa SecureCRT 5.x and the behavior was changed in a later version. We have since reverted so the functionality can be achieved using the prior (incorrect) syntax.

This fix was included in SecureCRT 6.7.4 and later.

Changes in SecureCRT 6.7.4 (Official) -- February 2, 2012
---------------------------------------------------------
Bug fixes:
  • The URL syntax of telnet:<IP_address> did not work.

The current release is version 6.7.5 and the installers are available here. You should be eligible to upgrade to that version.
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2012, 04:29 PM
Beth Spicer Beth Spicer is offline
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Thank you for the response. I am running 6.7.5 but the outdated syntax still doesn't work. If I use telnet://ipaddress, it does work. This will just require updating over 1000 hyperlinks so if I could use either would be great. Many of our hyperlinks pre-date our use of Secure CRT.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-03-2012, 08:23 AM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,797
Hi Beth,

I ran a test with Excel hyperlinks and SecureCRT version 6.7.5 and the telnet:IP_address syntax worked.

Would you please re-verify the SecureCRT version number? (Help / About SecureCRT...)

Has anything else changed regarding your SecureCRT installation?
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #5  
Old 05-03-2012, 09:52 AM
Beth Spicer Beth Spicer is offline
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Version 6.7.3 (x64 build 292)

Nothing else has changed. It stopped working when I upgraded to the last major release. I did find a macro that I can run that will update the hyperlinks so I can run that on each of the worksheets to update the spreadsheet. Not quite as time consumming as updating each link individually.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-03-2012, 09:59 AM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,797
Hello Beth,

Quote:
Thank you for the response. I am running 6.7.5 but the outdated syntax still doesn't work.
Your prior post said you were using SecureCRT version 6.7.5. Now you state it is version 6.7.3. The fix for this issue is in version 6.7.4 and 6.7.5 and later.

If you upgrade to version 6.7.5, what are the results?
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
  #7  
Old 05-03-2012, 03:26 PM
Beth Spicer Beth Spicer is offline
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Sorry about the confussion. I thought that I had upgraded to 6.7.5 but for some reason, it didn't install. I've reran the update and it is working now. Thanks for you help.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-03-2012, 04:03 PM
bgagnon bgagnon is offline
VanDyke Technical Support
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,797
Hi Beth,

No problem, it happens.

I am glad to hear the issue is resolved. Thanks for posting the follow-up here!
__________________
Thanks,
--Brenda

VanDyke Software
Technical Support
support@vandyke.com
(505) 332-5730
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:16 AM.


copyright 1995-2014 VanDyke Software, Inc.