VanDyke Software Forums

VanDyke Software Forums (https://forums.vandyke.com/index.php)
-   SecureCRT 5.1/SecureFX 3.1/VShell 2.6 Beta (https://forums.vandyke.com/forumdisplay.php?f=19)
-   -   80/132 columns using Tabs (https://forums.vandyke.com/showthread.php?t=485)

1sys_admin 02-28-2005 07:16 PM

80/132 columns using Tabs
 
If one tabbed session is in 80-column mode and another is in 132-column mode, this beta of SecureCRT 5.0 does not switch to the appropriate number of columns when you click on the tabs to switch between sessions.

rlpm 03-01-2005 11:09 AM

Initial Tab Rules Geometry
 
1sys_admin,

When working with tabs, the first session always dictates the geometry (window size/location, font choices, rows/columns, etc.) of all tabs regardless of the settings for the other sessions.

You can use two different windows to connect to sessions with different geometries.

To change the geometry in the current window, you can:
1) Change the settings of the first tab's session
-- These settings will now be in effect for all tabs in this window.
-- However, the settings in the other tabs' sessions will not change.

To apply the geometry settings from a different session, you can connect to that different session in a new window, or alternatively:
1) Close all but one tab (you cannot close the last tab without closing the window)
2) Disconnect from the last tab
3) Connect to a session

Regards,
--rlpm

1sys_admin 03-01-2005 12:40 PM

Understood. I assume that this means that there is no intention of supporting different window geometries within tabs - therefore, this is not a bug - but rather a design limitation. For our company, this would make the use of tabs somewhat less desirable.

Maureen 03-03-2005 04:11 PM

Currently, this is working as designed, but we are going to investigate the possibility of supporting different settings in different tabs. The settings we may be able to support are appearance-related settings such as whether toolbars and menu bars are shown, and 80/132 column switching.

Maureen

1sys_admin 03-03-2005 04:21 PM

That would be great! I'll look forward to testing this in a future beta.

markcs 03-03-2005 09:15 PM

132 Column Limit?
 
Hi,

Also, why is 132 columns the maximum column width? My screen could easily go a lot further than this, but I am limited by the software.

Any plans on removing the 132 column limit?

jpv 03-04-2005 05:12 AM

Quote:

Originally Posted by markcs
Hi,

Also, why is 132 columns the maximum column width? My screen could easily go a lot further than this, but I am limited by the software.

Any plans on removing the 132 column limit?

You can increase the maxium column limit from the Global Options dialog on the "Terminal/Appearance" page.

You will need to restart SecureCRT after you change this setting.

--Jeff


All times are GMT -6. The time now is 11:05 PM.