VanDyke Software Forums

VanDyke Software Forums (https://forums.vandyke.com/index.php)
-   Secure Shell (https://forums.vandyke.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   replace windows shell with secure crt (https://forums.vandyke.com/showthread.php?t=2944)

sinbad 05-19-2008 10:27 PM

replace windows shell with secure crt
 
hi,
i want to use secure crt as my shell instead of windows shell. I mean if i type cmd whatever shell comes up should be replaced with the secure crt. how can i do this.

thanks
sinbad

tnygren 05-20-2008 07:33 AM

Hi Sinbad,

It is not currently possible to open cmd.exe on the local machine in the SecureCRT terminal window.

I have entered a request to see if this option could be added to a future release of SecureCRT.

If this is added, we will make a post here.

We can also contact you via email. If email would be preferred, please send me a message and reference forum thread 2944.

Neflem 06-16-2008 08:21 PM

You could get a "pseudo" session by installing openssh server (Cygwin) on your Windoze box and then SSH into your box - I do this.
The copy and paste works so well via keyboard commands.
For auto login, just copy your keys.

Does not replace CMD 100% but 99% is good enough for me ;)

oskomorokhov 08-08-2018 10:57 AM

+1 to this feature request (hopefully either cmd or powershell appears within securecrt someday) :)

bgagnon 08-08-2018 11:02 AM

Hi oskomorokhov,

And noted once again. :)

bgagnon 05-13-2019 02:09 PM

Hi all,

See this post for news regarding local shell for SecureCRT/Windows.

Maureen 12-23-2019 01:11 PM

Local shell support has been added to SecureCRT 8.7*. CMD.exe, PowerShell, or any console application can be specified.

This version is in beta. The installer can be downloaded here:

https://www.vandyke.com/cgi-bin/rele...curecrt&beta=1

Maureen

* Must be running Windows 10 build 1809 or later (or Server 2019)

kdaldi01 09-10-2020 06:52 AM

I'd like to revisit the original poster's question now that this feature has been added to CRT.

Quote:

Originally Posted by sinbad (Post 12572)
hi,
i want to use secure crt as my shell instead of windows shell. I mean if i type cmd whatever shell comes up should be replaced with the secure crt. how can i do this.

thanks
sinbad

So like they said, from the Run command or start menu, if I type 'cmd' I want the system to launch command prompt within CRT rather than launching the traditional command prompt box. The same would go for powershell.

Cheers

jjh 09-10-2020 10:58 AM

Hi kdaldi01.

I don't know that having SecureCRT launch when you typed CMD from Start \ Run would be a good idea. SecureCRT doesn't work the same way that CMD and Powershell do and there are other programs that count on CMD.

Can you tell me more about the problem you are trying to solve?

Are you just wanting a quicker / easier way to launch SecureCRT?

In Windows 10, when you pin apps to your taskbar, they are assigned a number starting with the leftmost icon. You can launch them from the keyboard using the Windows key and the assigned number. So, for example, if SecureCRT were the third icon from the left on the taskbar, you could type WinKey+3 to launch it from the keyboard.

Would something like that help you?

Thanks

JJH


All times are GMT -6. The time now is 09:16 PM.