VanDyke Software Forums

VanDyke Software Forums (https://forums.vandyke.com/index.php)
-   General (https://forums.vandyke.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Problem with copy/paste on Linux (https://forums.vandyke.com/showthread.php?t=13033)

ChrisV 03-01-2018 07:18 AM

Problem with copy/paste on Linux
 
When I first started secureCRT (version 8.1.3) I was able to copy/paste just fine but after a while (not sure how many days or weeks this instance has been running for). When I copy I am getting the following on the window I originally started secureCRT from

QXcbClipboard::setMimeData: Cannot set X11 selection owner

Paste seems to be working fine in secureCRT as I am able to copy from a non-secureCRT window and paste inside a secureCRT window.

Any ideas or do I just need to restart secureCRT when I get into this condition?

bgagnon 03-01-2018 09:06 AM

Hi ChrisV,

By this:
Quote:

When I copy I am getting the following on the window I originally started secureCRT from
Are you saying you have cloned a session to a new window?

Please list the explicit steps to replicate the issue (if known).

ChrisV 03-01-2018 09:12 AM

What I mean by the original window is the the window running the bash shell that I executed secureCRT. I know at one point or another I had moved sessions from one secureCRT window to another (Send to new window).

There is no known reproduction. It is over time that I get into this condition.

bgagnon 03-01-2018 09:27 AM

Hi ChrisV,

Thanks for the clarification. With that x11 reference, I assume you have x11 forwarding enabled in the session, correct?

We do have one other report from a customer and that person verified new instances of SecureCRT or restarting SecureCRT corrects the behavior.

[Removed -- see now it's SecureCRT/Linux in subject line ... :)]

If eligible, you might consider upgrading to v8.3.x.

ChrisV 03-01-2018 01:07 PM

I am not using ssh so X11 forwarding is not applicable. It sounds like secureCRT is unable to send data to the linux clipboard. It is able to read it but not write to it.
I too can confirm that a new instance of secureCRT is able to write to the clipboard just fine.

ChrisV 03-16-2018 08:18 AM

I just got into this situation again but this time I noticed that I am getting the following each time I select data in a SecureCRT window

QXcbClipboard::setMimeData: Cannot set X11 selection owner

bgagnon 03-16-2018 09:28 AM

Hi ChrisV,

Have you upgraded?

Or is this still occurring in v8.1.3?

That particular error message is associated with the third party library we use to build SecureCRT/Linux. Version 8.3 uses a newer version of that library.

vdsscrt938 11-30-2018 08:53 AM

Quote:

Originally Posted by bgagnon (Post 49170)

We do have one other report from a customer and that person verified new instances of SecureCRT or restarting SecureCRT corrects the behavior.

I may be that "other" person.

I've been living with this symptom for ~1.5 years, through various versions.

Latest securecrt version still results in this symptom,

8.5.1 (build 1764)


Happened this morning (again), during copy selection,

QXcbClipboard::setMimeData: Cannot set X11 selection owner
QXcbClipboard::setMimeData: Cannot set X11 selection owner


Following is what i got from support on qt versions used,

8.1.4 is using Qt 5.6.0.
8.3.2 is using Qt 5.6.2.
8.4 (pre-beta) is currently using Qt 5.9.2.

Obviously 8.4 was skipped.

bgagnon 11-30-2018 09:10 AM

Hi vdsscrt938,

Version 8.4 became 8.5. The current official release is v8.5.2.

From what I can see this is still an unresolved QT bug.

vdsscrt938 12-03-2018 08:40 AM

Can this symptom be (ever) understood at its root cause, and fixed?




https://www.vandyke.com/aboutus/index.html

Core Product Principles
Software must be rock solid and easy to configure

Stability and usability are the core strengths of our applications

vdsscrt938 12-03-2018 08:41 AM

Quote:

Originally Posted by bgagnon (Post 50526)
Hi vdsscrt938,

From what I can see this is still an unresolved QT bug.

Can you share where you are seeing above information?

bgagnon 12-03-2018 02:06 PM

Hi vdsscrt938,

Have you tried a v8.6 build?

If not, would you contact us via email (support@vandyke.com) and let us know the email address of your download account so we can make that available to you. Please include "Attn Brenda - Forum Thread #13033" in the subject line.

vdsscrt938 12-03-2018 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by bgagnon (Post 50535)
Hi vdsscrt938,

Have you tried a v8.6 build?

What version of qt is linked in?

bgagnon 12-03-2018 02:44 PM

Hi vdsscrt938,

I believe it's 5.12 but I am in communication with the SecureCRT product director about this case specifically, so please email us as requested in the last post. :)

alexj212 01-07-2019 12:29 PM

I am running SecureCRT 8.5.2 build 1799. For a while I am also suffering copy paste issues. Sometimes I highlight text and it unselects or jumps around. Its not smooth. I am running Ubuntu 18.04.1 LTS.

If there is any other info you need let me know. Any solutions I would be glad to try. Thanks

Alex


All times are GMT -6. The time now is 02:14 PM.